Roldanswedstrijd Mierlo

Uitslagen Dansen 14 juni 2014
Uitslagen PROMO 15 juni 2014

Tijdens de selectiewedstrijd te Mierlo waren diverse roldansers van Rolling’90 succesvol actief en mochten diverse sporters het ere podium betreden.

De aspiranten beten het spits af. Anne-lin Polder wist zich met de verplichte dansen knap naar een 1e plaats te dansen na de vrije dans moest zij 1 plaatsje inleveren maar het eindresultaat 2e in een sterk deelnemersveld mocht er zeker zijn.

Ook Anne Jongejan danste mooie dansen maar moest deze keer genoegen nemen met een klassering in de middenmoot.

Bij de mini’s was er in de top een spannende strijd tussen de vriendinnen Kaya Bonnet (2e) en Yentle Felter (1e).  Indy Kleyn en Noortje v. Eendenburg  wisten zich goed te verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd en werden 8e en 9e.

De cadetten Daimy en Dylan presteerden uitstekend en eindigden in het midden van het klassement.

Bij de jeugd nam Kelly Stekelenburg met de verplichte dansen direct afstand van de concurrentie en vergrote haar voorsprong met de vrije dans naar een zekere 1e plaats. Laura Pak reed een uitstekende wals en vrije dans waarmee zij de 2e plaats veilig stelde voor Dewi Termeulen die de concurrentie uit het zuiden nipt voorbleef. Bij de junioren domineerde Daphne Stormbroek 1e en verraste Esmee Drost met sterke verplichte dansen haar tegenstanders en legde beslag op de 2e plaats. De junior heer Tyler Termeulen streed een eenzame strijd maar wist zichzelf te verbeteren ten opzichte van de vorige wedstrijd met een succesvolle vrije dans.

In afwezigheid van senior kampioen Iris Dijkema streden Nicky Boer en Chelsie Rupke een spannende strijd. De verplichte dansen kwamen op naam van Chelsie maar Nicky wist met een sterk gereden vrije dans Chelsie te passeren en legde beslag op de 1e plaats.

Over 14 dagen worden de Nederlandse kampioenschappen kunstrolschaatsen in Zaanstad verreden. Diverse sporters van Rolling’90 dingen ook daar mee naar het ere metaal.