Sensationele start wedstrijdseizoen Rolling’90

danswedstrijd 10 aprilDit weekend zijn in Zaandam de 1e selectiewedstrijden solodansen van dit seizoen verreden. De roldansers van Rolling’90 hebben gelijk hun visitekaartje afgegeven en maar liefst 7 podiumplaatsen bemachtigd! 5x  Goud, 2x Zilver en 1x Brons, voorwaar geen slechte start van het seizoen.

In de klasse super mini  kwamen diverse beginnende sporters van Rolling’90 in actie die zichtbaar genietend stuk voor stuk mooi hebben gedanst. Zoe The wist 2 hele mooie verplichte dansen te rijden bij de mini’s en behaalde hiermee een uitstekende 2e plaats. Verder namen Quinty, Bibi en Bridget deel. Zo’n 1e wedstrijd van het seizoen is altijd heel spannend maar de meiden deden het prima. Naast Zoë, dansten Sara, Anne, Jade en Jasmijn  zich stralend naar een keurige plek in de middenmoot van het 21 deelnemers tellende wedstrijdveld.
Debutant Noortje van Eendenburg reed een nog wat onzekere wedstrijd in de klasse Espoir, maar liet met een prachtige 2e verplichte dans wel zien dat er in de nabije toekomst meer van haar te verwachten is.
Bij de cadetten was Anne-Lin Polder ongenaakbaar met een 1e plaats voor zowel verplichte als vrije dans was er geen twijfel welke sporter de beste in deze categorie was.
Bij de jeugd wist Dylan Stekelenburg met name door sterk gereden verplichte dansen een gouden plak te bemachtigen.
Zijn zus verpletterde de concurrentie bij de junioren, wederom Goud voor de familie Stekelenburg!
Bij de senioren kon Rolling’90 niet verliezen; de afstand met de rest van Nederland in deze klasse is dermate groot dat er hoe dan ook een Rolling’90 sporter op de hoogste treden zou belanden.
Iris Dijkema liet als regerend nationaal kampioen er geen twijfel over bestaan dat zij ook dit jaar de titel weer op wil eisen en reed alle dansen stralend voor een enthousiast publiek en kreeg ook van de jury uitmuntende punten waardoor ze deze 1e wedstrijd winnend afsloot.
De concurrentie voor plek 2, 3 en 4 liet zich echter niet onbetuigd. Voor de liefhebber puur genieten!
Nicky Boer, zoals altijd sterk presenterend, knalde van de baan en wist de 2e plaats met verve te bezetten. Ook Daphne Stormbroek danste de sterren van de hemel naar de 3e plaats.
Valerie Krijgsman moest genoegen nemen met de 4e plaats, maar ook zij verraste iedereen met haar prachtige dansen.

Bij de supermini’s namen Quinty, Bibi en Bridget deel. Zo’n 1e wedstrijd van het seizoen is altijd heel spannend maar de meiden deden het prima. Naast Zoë 2e, danste Sara, Anne, Jade en Jasmijn  zich in de klasse mini’s stralend naar een keurige plek in de middenmoot van het 21 deelnemers tellende wedstrijdveld.

Kortom puur genieten en een uitstekende opmaat naar de Internationale roldanswedstrijd die Rolling’90 met hemelvaart in Dorpshuis Op Moer organiseert en waaraan maar liefst sporters van 7 verschillende nationaliteiten deelnemen.