Crystal Tulip Competition 2016 grandioos rolschaatsfeest!

In een zonovergoten Moerkapelle werden meer dan 100 deelnemers uit 8 verschillende landen  gastvrij onthaald in Dorpshuis Op Moer om deel te nemen aan de ‘Crystal Tulip competition 2016’. De sfeer was geweldig, de sportiviteit stond hoog in het vaandel en nieuwe vriendschappen werden gesloten. Maar bovenal viel er veel te genieten van enthousiaste sporters die hun dansen met duidelijk plezier aan het in grote getale aanwezige publiek lieten zien.

De saamhorigheid die de wedstrijd kenmerkt zorgde ervoor dat iedere sporter door publiek en mededeelnemers na afloop van iedere dans luid werd aangemoedigd. De gezamenlijke show die iedere CTC als afsluiting van het gala gereden wordt werd ook dit jaar weer met alle deelnemers gemaakt door onze eigen hoofdtrainster Rona Zoll-Dijkema. De kers op de taart voor sporters en publiek!

Van mini tot en met senior viel er voor de liefhebber veel te genieten. Ook voor de sporters van Rolling’90 waarvan een deel het EK showrijden van vorige week in Porto nog een beetje in de benen hadden, was de danswedstrijd weer een nieuwe uitdaging.

Bij de Mini’s was het een grotendeels Nederlands podium feestje met een mooie 1e plaats voor Maureen Versteeg en een prachtige 3e voor onze eigen Zoe The. Ook de andere Rolling’90 Mini’s, presteerden uitstekend (Anne Looman 8e, Sara Jongejan 13e , Jade Verschoor 17e , Jasmijn van Eendenburg 22e). De rollende toekomst van de club ziet er dan ook zonnig uit!

Bij de Espoirs werd het podium verdeeld onder sporters uit België, Groot Brittannië en Duitsland. Noortje van Eendenburg debuteerde met een mooie 12e plaats.

Ook bij de Cadetten domineerden de buitenlandse toppers het wedstrijdveld en streden Portugal en Duitsland om het eremetaal. Anne-lin Polder wist zich met een 10e plek in de middenmoot van het deelnemersveld keurig te handhaven en ook Anne Jongejan 18e deed keurig mee.

Bij de Jeugd dames wist de Duitse Leonie Friebs ruim afstand te nemen van de concurrentie waardoor ze rechtstreeks afstevende op een verdiende 1e plaats. Daarna werd het spannend en knokten de dames sportief voor iedere jurypunt. Uiteindelijk wisten Nina Ghamari en Yvon Swinkels voor Nederland de 2e en 3e plek te bemachtigen. Daimy Stormbroek werd 14e.  Bij de heren danste Dylan Stekelenburg mooie verplichte dansen en een redelijke (enigszins verhitte) vrije dans (1e pl.)

Voor het eerst namen er dit jaar ook 2 sporters uit Argentinië en Chili deel. Beiden behoren tot de absolute wereldtop in hun klasse en demonstreerden dit tijdens al hun dansen. Plaats 1 en 2 bij de Junioren waren dan ook onbetwist voor deze 2 parels uit de roldanssport. De 3e podium plaats was voor de Nederlandse Lisa van Trigt op de voet gevolgd door Kelly Stekelenburg.

Ook bij de Senioren was het ongemeen spannend. De uiteindelijke winnaar Maria Ines Percheiro Portugal direct gevolgd door Iris Dijkema 2e. De 3e plaats ging naar Nicky Boer maar ook Valerie Krijgsman 5e en Daphne Stormbroek wisten zich prima te kwalificeren tussen de Duitse en Belgische deelnemers. Tyler Termeulen ZRC Pauwin werd 1e bij de heren.

Tijdens het gala dansten alle 1e prijswinnaars nog 1x hun vrije dans afgewisseld met spetterende shownummers van Rolling’90 en natuurlijk het nummer van alle deelnemers als grand finale.

De organisatie heeft veel lovende woorden mogen ontvangen van alle gasten en dat straalt natuurlijk af op onze vrijwilligers die zich deze dagen volledig hebben ingezet om dit evenement te laten slagen. Onze geweldige trainsters die vooraf maar ook tijdens de wedstrijd de sporters hebben begeleid. Dank aan: Rona, Jolanda, Chelsie en Daphne, jullie zijn SUPER!

Ook dank aan het team van dorphuis Op Moer die een formidabele prestatie leverde met o.a. het in 1x uitserveren van een  buffet voor 160 personen!

Met elkaar: sporters, trainers, jury, rekenbureau, vrijwilligers, supporters en zeker niet te vergeten de gemeente Zuidplas en onze Sponsors kunnen we terugkijken op een geweldig evenement.

Waarvoor DANK, op naar de CTC 2017!

Ciska Dijkema-Bonnet

Voorzitter

Laat een reactie achter

Inloggen