3xGoud, 2x zilver en 1x Brons voor Rolling’90 tijdens NK

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Kunstrolschaatsen dat op 15,16 en 17 oktober in Kerkdriel werd georganiseerd hebben de sporters van Rolling’90 uitstekend gepresteerd.

De wedstrijden begonnen met de Jong Talent cup en daarbij wist Seane Mahieu met een hele mooie kür beslag te leggen op een 1e plaats.

Fleur Westerman
Seane Mahieu

Bij de mini’s danste Fleur Westerman en Mirte Kraijesteijn prachtige verplichte dansen waarna Fleur fier op de 1e plaats stond en Mirte 3e. Met de vrije dans wist Fleur haar 1e plaats uitstekend te verdedigen maar moest Mirte helaas een paar plekken inleveren.

Fleur en Philene startte ook in de klasse vrijrijden en reden beide een mooie kür waarbij ze nog wat elementen moeten verbeteren en  voor dit jaar genoegen moeten nemen met een plekje in de staart van de groep.

De Espoirs is misschien wel de klasse die het sterkst aan elkaar gewaagd is. Een hechte vriendinnenclub die letterlijk een gat in de lucht sprong dat ze weer een wedstrijd konden rijden.

Bridget van Reeuwijk streed voor wat ze waard was, reed een ontroerende vrije dans maar moest deze keer genoegen nemen met de 6e plaats .

In de klasse cadet wist Maureen Versteeg in de klasse figuren het zilver te bemachtigen. Maar alle aandacht in deze klasse ging uit naar het dansen waarbij maar liefst 2 Rolling kanjers de sportieve strijd aangingen met o.a. Quinty van Lare. Quinty en Maureen beide geselecteerd voor de Europacup die in November in Portugal verreden wordt zijn topdansers in hun leeftijdsgroep die ook over de grenzen hoge ogen gooien en na de 1e dansen dan ook aan de leiding gaan. Justine maakt een timing fout waardoor ze punten moet inleveren. Die fout maakt Justine met een sterk gereden vrije dans meer dan goed eindresultaat 3e! Maureen staat 2e voor de vrije dans, ze straalt en rijdt een prachtige vrijedans die het publiek stil krijgt en hoge punten van de jury oplevert. Quinty v. Lare knalt energiek over de dansvloer in haar vrijedans en pakt verdiend de 1e plaats. Een geweldige spannende strijd tussen 2 toptalenten.

1e pl. Anne Looman

Anne Looman heeft zich de afgelopen maanden sterk verbeterd en ze wil graag laten zien dat ze als sporter gegroeid is door 3 constante dansen te rijden. Met een mooie 1e plaats en 3 uitstekende dansen heeft Anne afscheid kunnen nemen van de sportieve kriebels die haar in het verleden wel eens in de weg zaten een Goude plak met een extra stralend randje.

Na de stijldans stond Indy op de 4e plaats. Met een mooi gereden vrije dans met een hoge score bracht ze de spanning weer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk bleek het net niet genoeg om haar directe tegenstandster te verslaan en moest Indy met een eervolle 4e plaats genoegen nemen.

Annelin Polder sloot in de senioren klasse als laatste rijdster van Rolling’90 de wedstrijd af. Na een iets tegenvallende stijldans pakte ze met de vrije dans de draad weer op en wist met een hele mooie vrije dans uiteindelijk nog beslag te leggen op de 6e plaats. Sylvia Pistorius van KRC Rolling, behorend tot de Wereldtop,  werd onbetwist Nederland Kampioen met 2 prachtige dansen.

Het was na de lange gedwongen rust periode door de Covid pandemie een feestje om al deze sporters weer te zien stralen op het hoogste podium van onze rolschaatssport in Nederland.

Trots op het behaalde resultaat en de inzet van iedereen om dit mogelijk te maken.

Veel dank gaat uit naar onze vaste trainsters Rona Zoll-Dijkema, Stefanie Hathie, Nicky Boer en Iris Dijkema. En natuurlijk naar Andrea Bassi en Andreas en Victoria Nickel voor hun ondersteuning en support!

Aanstaande vrijdag en zaterdag start Rolling’90 al met een club dag en het trainen van de wedstrijddansen voor het nieuwe seizoen. Speciaal hiervoor komen 3 toprijders uit Duitsland naar Moerkapelle. Onder hen Lisa Welik die onlangs nog schitterde tijdens de Wereld Kampioenschappen in Paraquay en daar in de junior klasse 2 maal beslag wist te leggen op een 4e plaats. Ook zin om te rolschaatsen en misschien om al een les mee te doen kom dan aanstaande vrijdag kijken in Dorpshuis Op moer in Moerkapelle!

Voor meer informatie Facebook Rolling’90 en www.rolling90.nl

Laat een reactie achter

Inloggen