Landstitel voor 15e keer sinds 2001 naar Rolling’90

Ook dit jaar wist Rolling’90 de landstitel grote groep in een sterk deelnemersveld te bemachtigen.

Vroeg in de middag begon de wedstrijd met de kleine groepen. Ook Rolling’90 nam in deze klasse deel met het nummer ‘Stille Liefde’. Een gevoelig nummer over een opbloeiende liefde tussen 2 mensen die in eerste instantie niet kunnen communiceren, omdat ze elkaars taal niet verstaan. Enigszins onzeker werd er begonnen. Maar naar mate het nummer vorderde werd de presentatie steeds zekerder om af te sluiten op een mooie gevoelige manier. Met een luid applaus en na later bleek de hoogste punten werd het spits afgebeten met een prachtige 1e plaats.

Het voor hun categorie erg jonge jeugdteam van Rolling’90 mocht daarna aan de start verschijnen. 14 Schattige Minnions betraden de rolschaatsbaan en werden begeleid door een enthousiast klappend publiek. Resultaat een schitterende 5e plaats direct achter de top favorieten.

Bij de senior kwartetten nam Rolling’90 maar liefst met 2 nieuwe teams deel en ook de choreografie en training werd door nieuwe startende trainsters verzorgd. Beide teams wisten de eer hoog te houden en eindigden respectievelijk op een mooie 6e en 2e plaats! Met name de ‘Spice girls’ maakte het de jury erg lastig en streden op het scherpst van de snede met het team van KRC Rolling dat er uiteindelijk verdiend met de 1e prijs vandoor ging.

Ook de jeugdkwartetten straalden iedere seconde die ze op de baan stonden, heerlijk om naar te kijken en een mooie reclame voor de manier waarop we onze sport bij Rolling’90 beoefenen. Ook hier deed het 1e team mee bij de toppers. De jurywaardering 1e, 3e, 3e, 7e en 1e eindklassering 3e werd terecht door het viertal als een droom gevierd. Ze hebben 3 jaar keihard geknokt om van de staart van het klassement binnen 3 jaar op te klimmen naar een top 3 klassering.

De grote groep, de landstitel waar het eigenlijk allemaal om draait. Zou het weer lukken, speelde mee in de hoofden van het hele team. Sporters, trainers en begeleiding iedereen hield zijn vingers gekruist. Een vrolijk nummer zou het aanslaan helemaal zeker ben je natuurlijk nooit. De choreografie van Rona Zoll-Dijkema en Patrick Kiens het duo dat samen de prachtigste nummers voor Rolling’90 maakt stond ook weer garant voor dit schitterende nummer. Maar de concurrentie had ook niet stil gezeten.

Rolling reed als 3e en het dak ging er af, FOUTLOOS! Heerlijke punten van de jury waar je ook internationaal goed mee voor de dag kan komen. Spanning ten top wat doet de concurrentie?

De Kerrolls bleken de verrassing van de dag, in alle categorieën en ook bij de grote groep deden ze bij de beste mee. Met nog 1 team te gaan bezetten ze een mooi 2e plaats. Aan KRC Rolling de uitdaging de voorlopige uitslag te verbeteren. Ze rolschaatsten een prachtige ode aan het verdriet van Parijs. Resultaat een verdiende 2e plaats.

Rolling’90 wist echter met overmacht haar toppositie in Nederland te behouden. Kampioen met de grote groep voor de 15e keer sinds 2001! Slechts eenmaal werd de titel ingeleverd.

Een ‘kristallen’ jubileum! Een geweldig resultaat mogelijk gemaakt dankzij jarenlange inzet van Sporters, Trainers, Choreografen, Begeleiders, Bestuur, Sponsors en Supporters.

Alle reden voor een feestje!

Ciska Dijkema

Laat een reactie achter

Inloggen