NK Dans 2015: het verslag en de uitslag

NKD2015a NKD2015b NKD2015c NKD2015e

Dorpshuis Op Moer Moerkapelle

Sportief succes voor alle deelnemers met hoogtepunten voor diverse Rolling’90 sporters!

Vrijdagavond ‘verplichte Dansen’, misschien niet het ideale moment om met het kampioenschap te beginnen maar alle sporters waren er meer dan klaar voor. Na maanden van voorbereiding kwam het er nu echt op aan, de lat lag hoog en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

De cadetten beten het spits af. Anne-Lin Polder was de torenhoge favoriet maar zo’n positie brengt ook extra druk met zich mee. Daar was ogenschijnlijk niets van te merken. Geconcentreerd rijdend wist zij na 2 verplichte dansen de rest van het deelnemersveld op ruime achterstand te zetten. De nummers 2, 3 (Dylan Stekelenburg) 4 en 5 zaten dicht op elkaar. Voor hen was na de verplichte dans nog niets zeker. Ook Anne Jongejan danste stabiel en kon zich prima in de middenmoot handhaven.

In de klasse jeugd deden geen sporters van Rolling’90 mee en werd het deelnemersveld aangevoerd door 3 toproldansers van de vereniging Olympia uit Brabant.

In de junioren wel weer Rolling’90 dansers die voor het eremetaal streden samen met Lisa v. Trigt KRC Rolling Nieuwegein die dit jaar deze klasse letterlijk binnengestormd is. Kelly Stekelenburg nam echter onbetwist met een ruime voorsprong de leiding, Lisa werd 2e, Laura Pak helaas gehinderd bij haar sterkste onderdeel door een blessure aan haar been moest genoegen nemen met de 3e plaats. Bij de heren wist Tyler Termeulen met sterk gereden verplichte dansen zijn internationale niveau van dit jaar te bevestigen.

Bij de senioren verplichte dansen was er een bijna complete Rolling’90 battle van hoog niveau. Met de wals wist regerend nationaal kampioen Iris Dijkema echter gelijk al een groot gat met de concurrentie te slaan. Nicky Boer en Daphne Stormbroek maakten er een spannende wedstrijd van die Nicky uiteindelijk in haar voordeel wist te beslechten. Valerie Krijgsman kwam nog net tekort om voor de podiumprijzen mee te doen maar haakte wel knap aan na een lange periode afwezig te zijn geweest.

Zaterdag, ‘verplichte dansen Espoirs, super mini en mini en de vrije dansen van alle categorieën’.

De espoirs begonnen met de verplichte dansen. Voor Rolling’90 deden Kaya Bonnet en Indy Kleijn mee. Kaya moest helaas halverwege afhaken i.v.m. een langdurige blessure die verdere deelname onmogelijk maakte. Indy wist haar dansen met overtuiging te rijden, de concurrentie deed dit echter ook waardoor zij genoegen moest nemen met een plekje in de staart van het peloton.

Bij de super mini’s nam Jasmijn van Eendenburg deel, zij danste keurig maar iets te behoudend naar een 4e plaats.

Bij de mini’s maar liefst 2 Rolling’90 favorieten voor de eindklassering Noortje van Eendenburg en Zoë Teh! De 2 jongedames maakten er dan ook een spannende strijd van die uiteindelijk nipt door Zoë (1e) Kampioen van Nederland klasse Mini) werd gewonnen Noortje nam trots genoegen met een mooie 2e plek. Sara Jongejan debuteerde geweldig en danste vertederend naar een mooie klassering.

Indy reed een nette vrije dans maar wist haar klassering daarmee niet verder te verbeteren.

Bij de cadetten bleef Anne-Lin de onbetwiste leider van het klassement en zij mocht dan ook de medaille en kampioenstitel aan het einde van de dag in ontvangst nemen. Dylan (4e) maakte net 1 foutje teveel in zijn vrije dans en verloor zijn derde plek nipt.

Bij de junioren deed zus Kelly het beter met een stabiel gereden vrije dans wist zij haar 1e plaats te behouden en ook zij mag zich kampioen van Nederland noemen. Laura Pak reed een mooie en elegante vrije dans waarmee zij de overige deelnemers van zich af wist te houden en trots op de 3e plaats aanspraak kon maken.

De senioren maakten er een waar roldansspektakel van en het publiek kon dat zeker waarderen. Onder luid gejuich van alle aanwezigen danste Iris haar titel stralend veilig, reed Nicky een expressieve originele vrije dans en knalde Daphne vol gas naar plek 3. Valerie wist iedereen te verrassen met een moderne uptempo dans en eindigde als 4e.

Na de prijsuitreiking en het bedanken van de jury, rekenmeesters, trainsters, de grandioze Rolling’90 vrijwilligers, het team van Dorpshuis Op Moer en de meegereisde supporters was het feest nog niet afgelopen. De selectie voor de internationale wedstrijden werden bekend gemaakt door Luciano Zorzanello-Nord vice voorzitter SBK NRB.

Geselecteerde Rolling’90 sporters voor EK Ponte di Legno Italië
Senioren: Iris Dijkema, Nicky Boer en Daphne Stormbroek
Junioren: Kelly Stekelenburg

Geselecteerde Rolling’90 sporters voor WK Cali Colombia
Senioren: Iris Dijkema en Nicky Boer
Junioren: Kelly Stekelenburg

Geselecteerde Rolling’90 sporters voor Europacup Dijon Frankrijk
Mini’s: Zoë Teh en Noortje van Eendenburg
Cadetten: Anne-Lin Polder

Interland Hettange Grande Frankrijk
Senioren: Iris Dijkema, Nicky Boer, Daphne Stormbroek en Valerie Krijgsman
Junioren: Kelly Stekelenburg en Laura Pak
Cadetten: Anne-Lin Polder en Dylan Stekelenburg
Mini’s: Zoë The en Noortje van Eendenburg

Allen van harte gefeliciteerd namens het voltallige Rolling’90 bestuur!

Klik hier voor de UITSLAG NK DANS 2015 totaal.

Laat een reactie achter

Inloggen