Uitslag en verslag NKK en NKD 2014

5 Titels en 11 medailles tijdens NK rolschaatsen

Goed voorbereid tijdens de trainingen, van top tot teen klaar om te knallen op het NK werd er op alle danspodia gestreden voor de titels.

Bij de mini’s maakte Kaya Bonnet en Yentle Felter het buitengewoon spannend maar wist Yentle Kaya nipt voor te blijven waardoor Kaya met een prachtige 2e plaats tevreden moest zijn.

Indy Klijn verraste iedereen met een super verreden wals en klom op naar plaats 5. Ook Noortje van Eendenburg de jongste Rolling’90 deelneemster deed goed mee en wist de 6e plaats te bemachtigen.

Bij de espoirs was het ongemeen spannend. Anne-lin Polder was een van de 4 titelkandidaten. Ze begon heel sterk en nam een ruime voorsprong met de verplichte dansen. De concurrentie was het hele seizoen iets sterker in de vrije dans maar dit kampioenschap gaf Anne-lin vleugels en ze danste zelfverzekerd naar een 1e plaats en werd hiermee Nationaal kampioen in de Espoirs. Ook Anne Jongejan reed de beste wedstrijd van het seizoen en werd knap 5e.

Dylan Stekelenburg (6e) begon de wedstrijd in de klasse cadet sterk maar moest met de vrije dans iets toegeven op de concurrentie. Daimy Stormbroek (9e) deed het net andersom en wist met de vrije dans een paar plaatsen in het klassement te klimmen. Beiden eindigden keurig in de middenmoot.

Bij de jeugd nam Kelly Stekelenburg net als bij de laatste wedstrijd direct ruim afstand van de concurrentie die voornamelijk uit eigen club kwam. Dewi Termeulen en Laura Pak streden voor plek 2 en 3. De jury had het daar moeilijk mee en wisselde na de vrije dans de plaatsing nipt om ten gunste van Dewi die hiermee 2e werd. Kelly werd overtuigend nationaal kampioen in de klasse Jeugd.

Bij de junioren was er geen twijfel mogelijk, Daphne Stormbroek reed vol overtuiging naar een sterke 1e plaats en werd nationaal kampioen dames junioren. Esmee Drost verbeterde zich ook deze wedstrijd en danste naar een 2e plaats. Bij de heren danste Tyler Termeulen zijn beste dansen van het seizoen en werd met verve kampioen van Nederland bij de junioren.

Ter afsluiting reden de senioren waar de dames Nicky Boer en Chelsie Rupke de spannende onderlinge strijd van dit seizoen wederom op een sportieve manier uitvochten. Deze verliep in het voordeel van Nicky die met een mooie vrijedans het pleit definitief in haar voordeel wist te beslechten en 2e werd voor Chelsie die als 3e eindigde. Nationaal Kampioen Iris Dijkema wist haar titel ook in 2014 onbetwist te behouden.

Uitslag NKK 2014

3 Reacties
  1. Mooi verslag zo als altijd graag volgende keer INDY haar achternaam anders namelijk KLIJN i.p.v KLEYN gaat vaak verkeerd fijn weekend.

    • We hebben haar naam in het artikel gecorrigeerd. Excuses voor deze fout.

  2. Nog bedankt.

Laat een reactie achter

Inloggen