Verslag van een trotse voorzitter

Jubilaris blijkt onverslaanbaar tijdens NK showrijden en formatie

Voor het seniorenteam van Rolling’90 was het NK dit jaar een extra grote uitdaging. In het zilveren jubileumjaar wilde zij andermaal alle seniorentitels naar de gemeente Zuidplas brengen. Geen geringe opgave maar gezien het technisch hoge niveau van het team en de nooit aflatende trainingsinzet van sporters en trainers toch een reële optie.

Zaterdagochtend zat de stemming er al gelijk goed in toen om 8 uur ’s morgens een volle bus van de firma Verhoef richting Almere vertrok waar het nationale kampioenschap verreden werd. Jong en iets ouder hadden er duidelijk zin in, klaar om de tegenstanders met goede nummers te laten zien waarom Rolling’90 nu al jaren de toon zet bij het showrijden.

Rona Zoll-Dijkema had zichzelf andermaal overtroffen en niet alleen geweldige choreografieën gemaakt maar ook de sporters individueel en als team zover gekregen dat zij niet alleen het beste uit zichzelf maar ook uit elkaar wisten te halen. De laatste trainingen werd zij daarbij ondersteund door Patrick Kiens die samen met Rona de puntjes op de ‘ï’ wist te zetten.

De kleine groep beet het spits af en hoe! Als laatste startend binnen hun categorie wisten ze wat de concurrentie had gedaan, maar feitelijk werd daar geen seconde bij stilgestaan. Uitgaand van eigen kracht reden zij een spetterend nummer dat de hele zaal eerst stil en daarna ovationeel klappend wist te krijgen. De 1e gouden plak op ruime afstand van de nummer 2 was een feit.

Daarna waren de kwartetten aan de beurt en ook hier gold Rolling’90 samen met KRC Rolling en de vereniging de Oude Molen als een van de topfavorieten.

Het 2e kwartet met het nummer beautiful memories beet het spits af en rolschaatste met een prachtig harmonieus nummer naar een mooie 5e plaats.

Het 1e kwartet van Rolling’90 ‘Maleficent’ stond onder grote druk, hun laatste wedstrijd in deze samenstelling en de unieke kans om 4x op rij de nationale titel te pakken lag binnen handbereik. Maar zoals zo vaak moet je het dan nog wel even doen! Vanaf de 1e seconde reden de vier toppers met een expressie waar Angela Jolie trots op zou zijn en wisten zij met het nummer de zaal maar ook de jury te overtuigen dat zij de onbetwiste nummer 1 van het kampioenschap waren. De beker ging dus ook in 2015 verdiend naar Rolling’90.

In de jeugdklasse nam Rolling’90 met een heel nieuw jong team deel; de Olympische gedachte meedoen is belangrijker dan winnen was hier dan ook van toepassing. Genieten en heel veel plezier aan je sport beleven spatte er echter vanaf. De Pizzabakkertjes van Rolling’90 straalden het hele nummer en werden luid toegezongen door het publiek dat enthousiast op de aanstekelijke muziek reageerde. Eindresultaat een knappe 8e plaats en een van de publiekslievelingen is een mooi resultaat waarin de toekomst op verder gebouwd kan worden.

Het jeugdkwartet Charming Charlie Chaplin, een hechte vriendengroep wilde absoluut geen laatste worden. Daar hoefden ze ook helemaal niet bang voor te zijn. Een hele tijd deden ze mee voor het eremetaal maar uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met een hele mooie 4e plaats waar ze zelf en de hele club heel trots op waren.

Daarna was het sportieve woord weer aan de senioren die voor het eerst na vele jaren van afwezigheid weer een formatienummer op het nationaal kampioenschap reden. Het team dat voor 75% uit oudsporters bestond aangevuld met sporters uit de huidige seniorengroep was speciaal voor het jubileum bij elkaar gekomen. Dat als je technische basis goed is aangeleerd je dit feitelijk nooit meer verleerd bleek duidelijk uit de wijze waarop de groep tijdens de wedstrijd presteerde! Snelheid, strakke figuren en goede techniek leidde ook hier naar een ruime overwinning en de landstitel.

Hierna restte nog 1 klasse: de koningsklasse, de grote groep! Rolling’90 rolschaatste het nummer, ‘Fragile, never lose hope’. Machteloosheid en frustratie door een slechte diagnose. Je wereld stort ineen en blijkt breekbaar. Moed en hoop strijden tegen de wanhoop. GEEF NOOIT OP! Menigeen zat ademloos te kijken en kreeg kippenvel. Ook de jury was onder de indruk en met een 9.2 als hoogste cijfer kon het team juichend de beker en de kampioenstitel in ontvangst nemen.

Met een heerlijk gevoel werd de wedstrijd door team, begeleiding en supporters afgesloten.

Het EK in Duitsland en hopelijk WK in Colombia zijn de nieuwe uitdagingen die het showteam wachten maar eerst nagenieten van een geweldig kampioenschap!

Ciska Dijkema-Bonnet

Voorzitter Rolling’90

 

 

Laat een reactie achter

Inloggen